Biorąc udział w seminarium poświęconym zagadnieniu ekspresu i młynka uczestnik poznaje zasadę działania obu urządzeń, ich zastosowanie w kawiarni lub w domu i uczy się jak za ich pomocą zaparzyć kawę. Krok po kroku, rozkładając każde zagadnienie na części pierwsze doprowadzamy do momentu gdy wszystkie czynności są wykonywane płynnie i z dozą pewności.
1. Rodzaje młynków, budowa, zasada działania
2. Czyszczenie i konserwacja młynka
3. Zmiana ustawień grubości mielenia
4. Wpływ grubości mielenia na ekstrakcję
5. Dozowanie, dystrybucja i tamping
6. Konstrukcja i typologia ekspresów
7. Espresso – definicja i przygotowanie
8. Czyszczenie i zamykanie miejsca pracy
18.12.2022 r.
ul. Traugutta 144, Wrocław
start: 15:00
czas trwania kursu: 5h
seminarium w grupie 3 osobowej – 449 zł brutto
szkolenia@czarnydeszcz.pl