Włoskie smaki na talerzu to cykliczne wydarzenia, podczas których będziemy przenosić Gości w różne regiony kulinarnej Italii. Podczas kolacji nie tylko zasmakują włoskiej kuchni, ale także poznają inspiracje przyświecające autorom poszczególnych dań. Sommelier opowie o winach, które swoim aromatem doskonale połączą się z kompozycjami na talerzu.
Oczekuj świeżości cytrusów, które dodadzą lekkości i orzeźwienia, obok głębokich, morskich akcentów. Wędzone ryby i mięso, jak węgorz czy dziczyzna, wprowadzą aromaty dymu i ziemi, przełamane kwasowością cydru i cykorii. Kremowe konsystencje panna cotty czy espumy z parmezanu będą kontrastować z chrupiącymi elementami - topinamburem i kruszonką z amaretto. Na koniec przyjdzie czas na subtelną słodycz tiramisu - ukochanego deseru Włochów, stworzonego z iście artystycznym zacięciem.
Cena: 259 zł
*Do ceny doliczana jest opłata serwisowa w wysokości 10%
Kolejne kolacje degustacyjne: 30.05.2025, 28.06.2025