Drodzy Winopijcy!
6 grudnia ponownie zapraszamy na mega ciekawą degustację win, a dokładnie SZAMPANÓW!!! A będą to wyjątkowe szampany z importu Lalou Wines od małych ale wybitnych producentów.
Całą degustację poprowadzi sam importer Norbert Dudziński - sommelier specjalizujący się w winach francuskich, przede wszystkim z Burgundii oraz Szampanii. Był Head Sommelierem w wyróżnionej 3 gwiazdkami Michelin i sklasyfikowanej na 1 pozycji w rankingu The World's 50 Best Restaurants restauracji Geranium w Kopenhadze - tam zarządzał jedną z największych i najlepszych kolekcji wina na świecie (ówcześnie nr 9). Laureat nagrody Prix au Sommelier 2020 w Polsce przyznawanej przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną. Norbert jest współwłaścicielem sklepu z winem Lalou Wine Concept oraz importu Lalou Wines. Jest również Ambasadorem Star Wine List w Polsce - międzynarodowego przewodnika na wino.
Wydarzeniem towarzyszącym będzie degustacja kawioru od Anna Dutch Caviar (no bo co najlepiej smakuje z szampanem😊) Anna Dutch Caviar z Eindhoven (Niderlandy) to mały producent kawioru, znany z wysokiej jakości i bardzo różnych metod hodowli. Ich wizją jest produkowanie kawioru hodowanego, który smakuje jak dziki kawior z przeszłości. Ich farmy są jednymi z nielicznych, które produkują kawior przez cały rok. Nie dodają niczego oprócz soli. Nie stosują łagodnej pasteryzacji ani nie dodają E-285 (Boraksu) w celu przedłużenia trwałości. Prezentację poprowadzi sam właściciel farmy Stefan Persson, więc szykuje się spora dawka wiedzy!!!
I jeszcze jedna niespodzianka: będą też ostrygi, no bo jak szampan i kawior to ostryg też nie może zabraknąć😊
Data: 06/12 (piątek) godz. 18:00
Miejsce: Sztuka Chleba i Wina, ul. Krakowska 4, Białystok
Cena: 395zł / osoba
Liczba miejsc ograniczona i tradycyjnie obowiązuje rezerwacja i przedpłata, a tej dokonać można:
- poprzez tą platformę
- na miejscu w piekarni (gotówka, karta, Blik)
- 575-798-957 (Blik).
Zapraszamy serdecznie!