“Nie liczy się ilość, ważna jest jakość”. To potoczne powiedzenie można zastosować w wielu dziedzinach. Jednak, co, jeżeli tak jak w przypadku zielonej żywności funkcjonalnej, popyt na nią ciągle rośnie wraz z jej popularnością? Czy wzrost upraw jęczmienia i hodowli chlorelli oznacza również pogorszenie ich jakości? Czy w ogóle w przypadku naturalnej zielonej żywności jakość jest ważna? I dlaczego?
Być może potrafimy ocenić jakość ekspresu do kawy, odzieży, obuwia, zegarków, telefonów i innych powszechnie używanych przedmiotów. Ale czy na pewno wiemy, jak ocenić jakość naturalnej żywności funkcjonalnej, która w przypadku wysokiej jakości ma pozytywny wpływ na zdrowie, ale gdy brakuje jakości, może nam wręcz zaszkodzić? Czy do określenia jakości jedynie wystarczy fakt, że znaleźliśmy ją w markecie na półce ze zdrową żywnością lub kupiliśmy ją w sklepie zielarskim? Albo w internecie na stronie “Zdrowe coś tam” albo “Naturalne to i owo”?
Zapraszamy państwa do udziału w Zielonym Stole, podczas którego opowiemy w jaki sposób powstaje najwyższej jakości zielona żywność GW. Uchylimy rąbka tajemnicy na temat standardów jakościowych kierujących procesami uprawy jęczmienia i hodowli chlorelli. Wyjaśnimy jakie działania wpływają na jakość zielonek zjadanych przez państwa codziennie.
Naszym prelegentem będzie tym razem Andrzej Wrzos, z wykształcenia Specjalista BHP, a na co dzień pasjonat i doradca zielonej żywności GW.
Aby dołączyć do spotkania, wystarczy posiadać aplikację TEAMS.
Serdecznie zapraszamy już we wtorek 15 października 2024, o godz. 19:00. Cena jest symboliczna, bo zaledwie 20 zł za spotkanie. Kupując bilet, prosimy o podanie imienia i nazwiska lub pseudonimu, za pomocą którego będą Państwo dołączać do wydarzenia na TEAMS.