Nowe wydarzenie
Sprawa Jakości Zielonej Żywności

Sprawa Jakości Zielonej Żywności

Wydarzenie zakończone

“Nie liczy się ilość, ważna jest jakość”. To potoczne powiedzenie można zastosować w wielu dziedzinach. Jednak, co, jeżeli tak jak w przypadku zielonej żywności funkcjonalnej, popyt na nią ciągle rośnie wraz z jej popularnością? Czy wzrost upraw jęczmienia i hodowli chlorelli oznacza również pogorszenie ich jakości? Czy w ogóle w przypadku naturalnej zielonej żywności jakość jest ważna? I dlaczego?

 

Być może potrafimy ocenić jakość ekspresu do kawy, odzieży, obuwia, zegarków, telefonów i innych powszechnie używanych przedmiotów. Ale czy na pewno wiemy, jak ocenić jakość naturalnej żywności funkcjonalnej, która w przypadku wysokiej jakości ma pozytywny wpływ na zdrowie, ale gdy brakuje jakości, może nam wręcz zaszkodzić? Czy do określenia jakości jedynie wystarczy fakt, że znaleźliśmy ją w markecie na półce ze zdrową żywnością lub kupiliśmy ją w sklepie zielarskim? Albo w internecie na stronie “Zdrowe coś tam” albo “Naturalne to i owo”?

 

Zapraszamy państwa do udziału w Zielonym Stole, podczas którego opowiemy w jaki sposób powstaje najwyższej jakości zielona żywność GW. Uchylimy rąbka tajemnicy na temat standardów jakościowych kierujących procesami uprawy jęczmienia i hodowli chlorelli. Wyjaśnimy jakie działania wpływają na jakość zielonek zjadanych przez państwa codziennie.

Naszym prelegentem będzie tym razem Andrzej Wrzos, z wykształcenia Specjalista BHP, a na co dzień pasjonat i doradca zielonej żywności GW.

Aby dołączyć do spotkania, wystarczy posiadać aplikację TEAMS.  

Serdecznie zapraszamy już we wtorek 15 października 2024, o godz. 19:00. Cena jest symboliczna, bo zaledwie 20 zł za spotkanie. Kupując bilet, prosimy o podanie imienia i nazwiska lub pseudonimu, za pomocą którego będą Państwo dołączać do wydarzenia na TEAMS.

15 października 2024, wtorek
Od 1900 Do 2115
ONLINE
Stwórz swoją stronę wydarzenia
Zapisuj uczestników, sprzedawaj bilety
Zacznij już teraz