To będzie szalona, kolorowa i pełna niespodzianek degustacja wina🥂w połączeniu ze znanymi fast-foodowymi przysmakami. To wszystko po to, aby odkryć niebanalne połączenia kulinarne i bawić się doskonale w popkulturowej konwencji. To również świetna okazja, żeby przekonać się dlaczego Szampan kocha się z frytkami i nie tylko!
Cykl zwany kursem abc na poziomie 2, to 3 godzinne warsztaty poświęcone konkretnym tematom, tym razem jest to wine&food pairing w niecodziennej odsłonie. Omówimy 7 klasycznych i naturalnych win ze znanych i mniej znanych regionów świata i połączymy je z burgerami, frytkami, krążkami cebulowymi czy chipsami. Dostępna będzie także wersja wegetariańska.
Co ważne, to nadal jest degustacja dla początkujących, podczas której wytłumaczę trudne pojęcia i wprowadzę w trudny system apelacyjny🍷.
Kiedy 👉 22.10. 24 godz. 18.00-21.00
Gdzie 👉 Sala degustacyjna Gałązcafe we Wrocławiu.
cena 👉 250 zł/os
(7 win + 6 małych dań, wydrukowana notatka z kursu)