W przypadku win wiele mówi się o roli słynnego terroir, szczególnie wyodrębniając z niego wpływ gleby, na której rośnie winorośl na smak wina. Skały wulkaniczne, skały osadowe, otoczak, granit, łupek, bazalt, tuf wulkaniczny…
Zapraszamy Was na wyjątkową degustację win połączoną z menu degustacyjnym, podczas której Michał Kruzel z lutomski.wino udowodni Wam, że rodzaj podłoża ma ogromny wpływ na powstawanie fantastycznych win.
Na warsztatach spróbujecie win silnie zdefiniowanych przez rodzaj podłoża, na którym wyrasta winorośl. Różne interpretacje i style od wyjątkowych europejskich rzemieślników, którzy samodzielnie uprawiają winnice, najczęściej ekologicznie oraz biodynamicznie. Co więcej, samodzielnie produkują wino, posiadając jednocześnie najwyższą renomę we własnych regionach.
1. Somló, Węgry - Bazalt
2020 Csetvei Pince - Olaszrizling KŐ Somló
2. Kamptal, Austria - Piaskowiec
2017 Barbara Öhlzelt - Riesling DAC Reserve „Heiligenstein”
3. Lombardia, Włochy - Łupek
2018 Boffalora – Rosso di Valtellina DOC Nebbiolo UMO
4. Południowa Burgundia, Francja - Granit
2019 Yohan Lardy - AOC Moulin à Vent „Les Michelons” Vieilles Vignes
5. Katalonia Północna, Francja - Łupek
2017 Roc des Anges -"Reliefs" IGP Côtes Catalanes
6. Tokaj, Węgry - Tuf wulkaniczny
2017 Kvaszinger László - Szamorodni Édes
Wszyscy uczestnicy będą mogli zakupić degustowane butelki z 20% rabatem.
[Informacje Techniczne do zakupu biletów]:
Cena degustacji dla 1 osoby: 120 zł
Data: 27.01.2022
Start: 19:00
Koniec: 21:00
Lokalizacja: FAM., ul. Kolejowa 14
Wskazówki: Nasyp
Telefon: 600 445 111
Email: daniel@fandm.pl
1 rezerwacja uprawnia do uczestnictwa 1 osoby pełnoletniej. Po dokonaniu rezerwacji istnieje możliwość jej bezkosztowego przełożenia nie później niż 7 dni przed wydarzeniem.