Nowe wydarzenie
Wpływ mikrobhioty i zielonej żywności na wzmocnienie odporności

Wpływ mikrobhioty i zielonej żywności na wzmocnienie odporności

Wydarzenie zakończone

Szanowni państwo.

Wielu z nas zapewne zetknęło się nie raz z terminem “mikrobiota jelitowa”, “mikroflora” lub “mikrobiom”. W ostatnich latach przybywa wiele różnych publikacji na ten temat, internet pełen jest filmów, wywiadów i informacji formułowanych zarówno przez przedstawicieli medycyny akademickiej jak i alternatywnej. Jedni i drudzy, zgodnie, chociaż może w różnym stopniu, przekonują, że mikrobiota jelitowa ma ogromne znaczenie w aspekcie zdrowia ludzkiego.  

Dlatego postanowiliśmy, że tematem naszego kolejnego Zielonego Stołu będzie “Wpływ mikrobioty i Zielonej Żywności na wzmocnienie odporności”. W trakcie spotkania spróbujemy odpowiedzieć sobie na pytania czym jest właściwie ta mikrobiota, czy rzeczywiście ma tak ogromne znaczenie dla naszego zdrowia oraz czy Zielona Żywność Funkcjonalna, czyli sok z młodego jęczmienia i chlorella, ma jakiś wpływ na mikrobiotę, a tym samym na wzmocnienie naszej odporności?  I jeśli tak to jaki?

Naszym gościem i prelegentem, który spróbuje przybliżyć nam ten temat, będzie Kamil Kwiatosiński, znany również, głównie internautom jako Tata Naturopata – specjalista medycyny naturalnej, dyplomowany naturoterapeuta i fitoterapeuta, prowadzący własny gabinet we Wrocławiu.

Aby dołączyć do spotkania, wystarczy posiadać aplikację Teams. Serdecznie zapraszamy już w poniedziałek 15 kwietnia 2024, o godz. 19:00

Cena jest symboliczna, bo zaledwie 20 zł za spotkanie. Kupując bilet, prosimy o podanie imienia i nazwiska lub pseudonimu, za pomocą którego będą Państwo dołączać do wydarzenia na Teamsach. 

 

15 kwietnia 2024, poniedziałek
Od 1850 Do 2045
ONLINE
Stwórz swoją stronę wydarzenia
Zapisuj uczestników, sprzedawaj bilety
Zacznij już teraz