Szanowni państwo.
Wielu z nas zapewne zetknęło się nie raz z terminem “mikrobiota jelitowa”, “mikroflora” lub “mikrobiom”. W ostatnich latach przybywa wiele różnych publikacji na ten temat, internet pełen jest filmów, wywiadów i informacji formułowanych zarówno przez przedstawicieli medycyny akademickiej jak i alternatywnej. Jedni i drudzy, zgodnie, chociaż może w różnym stopniu, przekonują, że mikrobiota jelitowa ma ogromne znaczenie w aspekcie zdrowia ludzkiego.
Dlatego postanowiliśmy, że tematem naszego kolejnego Zielonego Stołu będzie “Wpływ mikrobioty i Zielonej Żywności na wzmocnienie odporności”. W trakcie spotkania spróbujemy odpowiedzieć sobie na pytania czym jest właściwie ta mikrobiota, czy rzeczywiście ma tak ogromne znaczenie dla naszego zdrowia oraz czy Zielona Żywność Funkcjonalna, czyli sok z młodego jęczmienia i chlorella, ma jakiś wpływ na mikrobiotę, a tym samym na wzmocnienie naszej odporności? I jeśli tak to jaki?
Naszym gościem i prelegentem, który spróbuje przybliżyć nam ten temat, będzie Kamil Kwiatosiński, znany również, głównie internautom jako Tata Naturopata – specjalista medycyny naturalnej, dyplomowany naturoterapeuta i fitoterapeuta, prowadzący własny gabinet we Wrocławiu.
Aby dołączyć do spotkania, wystarczy posiadać aplikację Teams. Serdecznie zapraszamy już w poniedziałek 15 kwietnia 2024, o godz. 19:00.
Cena jest symboliczna, bo zaledwie 20 zł za spotkanie. Kupując bilet, prosimy o podanie imienia i nazwiska lub pseudonimu, za pomocą którego będą Państwo dołączać do wydarzenia na Teamsach.