Zapraszamy na PIERWSZY na Podlasiu FESTIWAL WIN POLSKICH!!
To wydarzenie poświęcone w całości polskiemu winiarstwu, które rozwija się bardzo dynamicznie i ten dzień będziemy mogli spędzić w towarzystwie właśnie polskiego wina!
A najlepiej o winach opowiadają sami producenci, dlatego to oni są sercem naszego festiwalu. Zaprosiliśmy do udziału następujące winnice:
Między 16:00 a 20:00 będziecie mogli spróbować ponad 40 win i osobiście poznać Winiarzy, którzy je wyprodukowali. To będzie czas na degustację i na rozmowy!
Nie zabraknie również czegoś na ząb, bo Szef Maciej z Restauracji Sztuka Mięsa będzie raczył Was pysznymi przekąskami prosto z grilla! No i żeby dodatkowo umilić Wam te popołudnie, z głośników puścimy chillujące nuty😊
Przed festiwalem, a dokładnie o godz. 15:00 w Sztuka Chleba i Wina (ul. Krakowska 4) odbędzie się również Master Class, którą poprowadzi redaktor Maciej Nowicki (Winicjatywa, Ferment), który polskie wino ukochał bezgranicznie, pisząc o nim najwięcej ze wszystkich dziennikarzy. Jest on również współorganizatorem naszego festiwalu! Na Master Class obowiązuje oddzielna rezerwacja a bilety również można zakupić na tej stronie po kliknięciu na “Zamawiam bilety”. Ilość miejsc jest ograniczona.
JAK TO WSZYSTKO BĘDZIE WYGLĄDAŁO?
Miejsce festiwalu to dwa punkty na ul. Krakowskiej oddalonych od siebie o 30m:
Ogródek Restauracji Sztuka Mięsa (ul. Krakowska 11)
Dziedziniec delikatesów mięsnych Sztuka Mięsa Rzeźnik (ul. Krakowska 11/2)
START festiwalu to godz. 16:00. Nie trzeba być punktualnie, ale też nie za późno, bo Winiarze będą z nami maksymalnie do godz. 20:00😊 Aby odebrać PAKIET WEJŚCIOWY, czyli opaskę i kieliszek, należy udać się na początku do ogródka Restauracji Sztuka Mięsa.
BILET uprawnia do wielokrotnego wstępu na festiwal, degustacji wszystkich win prezentowanych przy stołach oraz konsumpcji w strefie gastro.
W każdym miejscu będzie od 4 do 3 Winiarzy. Strefa gastro z Szefem Maciejem będzie się znajdowała na dziedzińcu Sztuka Mięsa Rzeźnik.
Jeśli mają Państwo dodatkowe pytania lub wątpliwości zapraszamy do kontaktu mailowego [email protected] lub telefonicznego (85) 742-07-40 oraz 575-798-957.