Hiszpańskie regiony 𝗔𝗻𝗱𝗮𝗹𝘂𝘇𝗷𝗮 𝗶 𝗠𝘂𝗿𝗰𝗷𝗮 to prawdziwa feeria smaków i zapachów!
W tym pierwszym mieszają się ze sobą kuchnie świata. Prym wiodą tu rodzime i najlepsze świeże ryby i owoce morza, a także mięso tutejszej specjalnej odmiany świń i byków.
Kuchnia Murcji z kolei, czerpie inspirację z ogrodu. Jej podstawowymi składnikami są papryka i pomidory. Skarby Murcji to również wina z Bullas i Jumilla oraz ryże z Calasparra, które zdobyły światową sławę.
Oba regiony łączy oczywiście wyśmienitej jakości oliwa, która ma swój znaczący udział w większości sztandarowych potraw tych regionów.
Brzmi pysznie, prawda?
Czas tam wyruszyć! Przed nami ostatnia wyprawa z cyklu 𝐕𝐮𝐞𝐥𝐭𝐚 𝐚 𝐄𝐬𝐩𝐚𝐧̃𝐚.
Zapraszamy was na 7-daniową hiszpańską kolację degustacyjną z wine pairingiem oraz muzyką na żywo w tle, która zachwyci Was wyśmienitymi i najpopularniejszymi potrawami 𝗔𝗻𝗱𝗮𝗹𝘂𝘇𝗷𝗶 𝗶 𝗠𝘂𝗿𝗰𝗷𝗶.
𝐕𝐮𝐞𝐥𝐭𝐚 𝐚 𝐄𝐬𝐩𝐚𝐧̃𝐚 to cykl 6 wieczorów tematycznych po najbardziej znanych regionach Hiszpanii, stworzonych przez Szefa Kuchni Rafała Drobniaka wraz z wybitnymi Chefami. Dotychczas, poznaliśmy już smak m.in. Walencji, La Rioja, Kastylii czy Katalonii.
Jeśli jeszcze nie mieliście przyjemności odkrywania z nami wyśmienitych dań Hiszpanii to czas, by rozpocząć wspólną kulinarną eksplorację. Stali bywalcy kolacji tematycznych w 𝗦𝗼𝗯𝗿𝗲 𝗠𝗲𝘀𝗮 𝗥𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁, doskonale już wiedzą, że każde nasze spotkanie to wspaniała atmosfera i niezapomniana uczta dla zmysłów!
Spotkajmy się przy wspólnym stole już 𝟮𝟯 𝗺𝗮𝗿𝗰𝗮 o godz. 19:00.
Pamiętajcie, że w Hiszpanii jedzenie to prawdziwa celebracja, którą powinno się dzielić z innymi! Nie zapomnijcie zabrać ze sobą bliskich!
MENU:
Amuse Bouche
Gazpacho / grzanka / bekon
Przystawka I
Sardynka / wino / fenkuł / cytryna
Przystawka II
Chorizo / papryka / pomidor / zioła
Danie główne I
Łosoś / tuńczyk / mule / warzywa / krokiet
Intermezzo
Cytryna / cynamon
Danie główne II
Królik / wino / śmietana / warzywa / ziemniaki
Deser
Galaretka z pigwy / krem kasztanowy
Cena: 299zł za 7-daniową kolację z wine pairingiem
Ilość miejsc ograniczona.