Nowe wydarzenie
Hiszpańska 7- daniowa kolacja degustacyjna

Hiszpańska 7- daniowa kolacja degustacyjna

Wydarzenie zakończone

Hiszpańskie regiony 𝗔𝗻𝗱𝗮𝗹𝘂𝘇𝗷𝗮 𝗶 𝗠𝘂𝗿𝗰𝗷𝗮 to prawdziwa feeria smaków i zapachów!

 

W tym pierwszym mieszają się ze sobą kuchnie świata. Prym wiodą tu rodzime i najlepsze świeże ryby i owoce morza, a także mięso tutejszej specjalnej odmiany świń i byków.

 

Kuchnia Murcji z kolei, czerpie inspirację z ogrodu. Jej podstawowymi składnikami są papryka i pomidory. Skarby Murcji to również wina z Bullas i Jumilla oraz ryże z Calasparra, które zdobyły światową sławę.

Oba regiony łączy oczywiście wyśmienitej jakości oliwa, która ma swój znaczący udział w większości sztandarowych potraw tych regionów.

Brzmi pysznie, prawda? 

Czas tam wyruszyć! Przed nami ostatnia wyprawa z cyklu 𝐕𝐮𝐞𝐥𝐭𝐚 𝐚 𝐄𝐬𝐩𝐚𝐧̃𝐚.

Zapraszamy was na 7-daniową hiszpańską kolację degustacyjną z wine pairingiem oraz muzyką na żywo w tle, która zachwyci Was wyśmienitymi i najpopularniejszymi potrawami 𝗔𝗻𝗱𝗮𝗹𝘂𝘇𝗷𝗶 𝗶 𝗠𝘂𝗿𝗰𝗷𝗶.

𝐕𝐮𝐞𝐥𝐭𝐚 𝐚 𝐄𝐬𝐩𝐚𝐧̃𝐚 to cykl 6 wieczorów tematycznych po najbardziej znanych regionach Hiszpanii, stworzonych przez Szefa Kuchni Rafała Drobniaka wraz z wybitnymi Chefami. Dotychczas, poznaliśmy już smak m.in. Walencji, La Rioja, Kastylii czy Katalonii.

Jeśli jeszcze nie mieliście przyjemności odkrywania z nami wyśmienitych dań Hiszpanii to czas, by rozpocząć wspólną kulinarną eksplorację. Stali bywalcy kolacji tematycznych w 𝗦𝗼𝗯𝗿𝗲 𝗠𝗲𝘀𝗮 𝗥𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁, doskonale już wiedzą, że każde nasze spotkanie to wspaniała atmosfera i niezapomniana uczta dla zmysłów!

Spotkajmy się przy wspólnym stole już 𝟮𝟯 𝗺𝗮𝗿𝗰𝗮 o godz. 19:00.

Pamiętajcie, że w Hiszpanii jedzenie to prawdziwa celebracja, którą powinno się dzielić z innymi! Nie zapomnijcie zabrać ze sobą bliskich!

 

MENU:

Amuse Bouche
Gazpacho / grzanka / bekon  

Przystawka I
Sardynka / wino / fenkuł / cytryna  

Przystawka II
Chorizo / papryka / pomidor / zioła 

Danie główne I
Łosoś / tuńczyk / mule / warzywa / krokiet 

Intermezzo
Cytryna / cynamon  

Danie główne II
Królik / wino / śmietana / warzywa / ziemniaki 

Deser
Galaretka z pigwy / krem kasztanowy

 

Cena: 299zł za 7-daniową kolację z wine pairingiem
Ilość miejsc ograniczona.

23 marca 2024, sobota
Od 1900 Do 2100
30-062 Kraków
ul. Al. 3 Maja 51
AC Hotel by Marriott
Stwórz swoją stronę wydarzenia
Zapisuj uczestników, sprzedawaj bilety
Zacznij już teraz