Czy jesteście gotowi na kolejną kulinarną podróż po Hiszpanii?
Odkrywanie kuchni to podróż bez granic, gdzie smaki są mapami, a dania to opowieści, które snują fascynujące historie o kulturach i tradycjach. Czas na kolejną przygodę!
Tym razem zabierzemy was do centrum Półwyspu Iberyjskiego, 𝗞𝗮𝘀𝘁𝘆𝗹𝗶𝗶-𝗟𝗮 𝗠𝗮𝗻𝗰𝗵𝘆. Kuchnia tego regionu składa się z potraw bardzo różnorodnych, sycących i głęboko zakorzenionych, choć prostych, przyrządzanych z podstawowych składników, takich jak chleb i mięso, czy płody ziemi.
Jeśli jeszcze nie mieliście przyjemności odkrywania z nami wyśmienitych dań Hiszpanii to czas, by rozpocząć wspólną kulinarną eksplorację. Stali bywalcy kolacji tematycznych w 𝗦𝗼𝗯𝗿𝗲 𝗠𝗲𝘀𝗮 𝗥𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁, doskonale już wiedzą, że każde nasze spotkanie to wspaniała atmosfera i niezapomniana uczta dla zmysłów!
𝐕𝐮𝐞𝐥𝐭𝐚 𝐚 𝐄𝐬𝐩𝐚𝐧̃𝐚 to cykl 6 wieczorów tematycznych po najbardziej znanych regionach Hiszpanii, stworzonych przez Szefa Kuchni Rafała Drobniaka wraz z wybitnymi Chefami. Dotychczas, poznaliśmy już smak m.in. Walencji, La Rioja, Katalonii, Galicji Kastylii i Leon.
Czas na kolejny przystanek w naszej kulinarnej wyprawie!
Spotkajmy się przy stole już 𝟮𝟰 𝗹𝘂𝘁𝗲𝗴𝗼. Tego wieczoru spróbujecie autorskiej 5-daniowej kolacji degustacyjnej z wine pairingiem oraz muzyką na żywo w tle.
Jedzenie w grupie przyjaciół czy rodziny to podwójna uczta. Nie zapomnijcie zabrać ze sobą bliskich!
Cena: 299 zł za 5-daniową kolację z wine pairingiem
Ilość miejsc ograniczona.
MENU
Amuse Bouche
Prażynka pomidorowa / Manchego / salsa
Przystawka I
Krewetki / fuet / szafran
Przystawka II
Bażant / grzyby / ciasto filo
Danie główne I
Paella pomidorowa / mule / dorsz
Intermezzo
Kawa / Cointreau
Danie główne II
Jagnięcina / fasola / wino / warzywa
Deser
Marcepan z Toledo / rokitnik / czekolada