𝐕𝐮𝐞𝐥𝐭𝐚 𝐚 𝐄𝐬𝐩𝐚𝐧̃𝐚 , to cykl wieczorów tematycznych po najbardziej znanych regionach Hiszpanii stworzonych przez Szefa Kuchni Rafała Drobniaka wraz z wybitnymi Chefami, znawcami kulinarnych zakątków Hiszpanii.
Z wielką przyjemnością zapraszamy na czwarty przystanek podróży kulinarnej Vuelta a España - smaki regionu Galicja & Kastylia i León
Kolacja odbędzie się 27.01.2024 o godzinie 19:00.
Tego wieczoru spróbujecie autorskiej 5-daniowej kolacji degustacyjnej z wine pairingiem oraz z muzyką na żywo w tle. Szefowie zachwycą Was autorskim menu nawiązującym do kuchni regionu Galicja & Kastylia i León.
Cena to tylko 259 zł za 5-daniową kolację z wine pairingiem.
Menu
Amuse Bouche
Pimientos / tuńczyk / krewetki / kawior
K-Naia DO Rueda
Przystawka I
Małż Św. Jakuba / chorizo / zioła
Lagar de Cervera Albarino DO Rias Baixas
Przystawka II
Polędwica wołowa / chrupka / grzyby / oliwa
Torre de Golban Crianza DO Ribera del Duero
Danie główne I
Turbot / cukinia / bakłażan / pomidor
S-Naia DO Rueda
Intermezzo
Granita jabłkowa / bazylia
Danie główne II
Przepiórka / ziemniak / kapusta czerwona / wino
Aster DO Ribera del Duero
Deser
Tarta de Santiago
Finca Montepedroso Verdejo DO Rueda