Legenda głosi, że alpejscy pasterze zrobili smaczne zamieszanie w jednym garnku wrzucając to co było łatwo dostępne i tanie, czyli wino, ser i chleb ( pfff…). Podgrzewając na ogniu stworzyli danie, które dzisiaj kojarzy nam się z post-peerelowskim luksusem - FONDUE.
Jeżeli chcecie sprawdzić co się stanie jeżeli ktoś upuści chleb do caquelon, czyli garnka z serem, albo jesteście, najzwyczajniej, bezwstydnymi rozpustnikami i hedonistami uwielbiającymi jazdę bez trzymanki na krawędzi zdrowego odżywiania i wino to zapraszamy.
Co?
Fondue - serowa ekstrawanganza
Bufet rozgrzanego, aromatycznego, ciągnącego się sera, chleb i dodatki
Kiedy?
Piątek, 22 października o godzinie 19:00
Gdzie?
Sublimé, Górskiego 9
Za ile?
60 zł / os lub 100 zł/ para
Czy warto?
No, ba! Kto pamięta nasz wrześniowy partaj, wie, że robimy Wam dobrze.
p.s. nie bierzemy odpowiedzialności za poziom szczęścia i cholesterolu