Nowe wydarzenie
VUELTA A ESPANA - Kolacja degustacyjna

VUELTA A ESPANA - Kolacja degustacyjna

Wydarzenie zakończone

HISZPAŃSKA KUCHNIA - KOLACJA TEMATYCZNA

SMAKI La Rioja

Cykl 6 wieczorów tematycznych po najbardziej znanych regionach Hiszpanii stworzonych przez Szefa Kuchni Rafała Drobniaka wraz z wybitnymi szefami kuchni, znawcami kulinarnych zakątków Hiszpanii.

Z wielką przyjemnością zapraszamy na drugi przystanek podróży kulinarnej - smaki regionu La Rioja

Każdego roku w drugi czwartek listopada obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Tempranillo. Tempranillo pochodzi od hiszpańskiego słowa Temprano, które oznacza wczesny. Odnosi się to do faktu, że winogrona Tempranillo dojrzewają wcześniej niż większość winogron w Hiszpanii. 

Tempranillo jest uznane jako szlachetny szczep Hiszpanii. W produkcji win często miesza się tempranillo z garnachą, np. w winach z regionu Rioja.

Kolacja odbędzie się 18.11.2023.

Tego wieczoru spróbujecie autorskiej 5-daniowej kolacji degustacyjnej z wine pairingiem oraz z muzyką na żywo w tle. Szefowie Kuchni zachwycą Was autorskim menu nawiązującym do kuchni regionu La Rioja.

Prezentacje podczas kolacji poprowadzi Grzegorz Jaworski. 

Dania rodem z hiszpańskiej Rioja przygotują dla Państwa wybitni Chefowie:

  • Rafał Drobniak
  • Michał Lelek
  • Rafał Jakóbski
  • Grzegorz Śmiertka

MENU

Amuse Bouche
Ciasto filo / węgorz / awokado / łosoś / fenkuł

Przystawka I
Ośmiornica / soliród / czarny czosnek

Przystawka II
Emulsja z palonej cebuli / rostbef

Danie główne I
Halibut / ryż /  chutney z cebuli

Intermezzo 
Cava / pomarańcza

Danie główne II
Comber jagnięcy / siano / ziemniak 

Deser 
Ser kozi / figa 

 

Więcej informacji:
t. 509807804
@: [email protected]

18 listopada 2023, sobota
Od 1900 Do 2200
Kraków
Stwórz swoją stronę wydarzenia
Zapisuj uczestników, sprzedawaj bilety
Zacznij już teraz