Cykl 6 wieczorów tematycznych po najbardziej znanych regionach Hiszpanii stworzonych przez Szefa Kuchni Rafała Drobniaka wraz z wybitnymi szefami kuchni, znawcami kulinarnych zakątków Hiszpanii.
Z wielką przyjemnością zapraszamy na drugi przystanek podróży kulinarnej - smaki regionu La Rioja.
Każdego roku w drugi czwartek listopada obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Tempranillo. Tempranillo pochodzi od hiszpańskiego słowa Temprano, które oznacza wczesny. Odnosi się to do faktu, że winogrona Tempranillo dojrzewają wcześniej niż większość winogron w Hiszpanii.
Tempranillo jest uznane jako szlachetny szczep Hiszpanii. W produkcji win często miesza się tempranillo z garnachą, np. w winach z regionu Rioja.
Kolacja odbędzie się 18.11.2023.
Tego wieczoru spróbujecie autorskiej 5-daniowej kolacji degustacyjnej z wine pairingiem oraz z muzyką na żywo w tle. Szefowie Kuchni zachwycą Was autorskim menu nawiązującym do kuchni regionu La Rioja.
Prezentacje podczas kolacji poprowadzi Grzegorz Jaworski.
Dania rodem z hiszpańskiej Rioja przygotują dla Państwa wybitni Chefowie:
MENU
Amuse Bouche
Ciasto filo / węgorz / awokado / łosoś / fenkuł
Przystawka I
Ośmiornica / soliród / czarny czosnek
Przystawka II
Emulsja z palonej cebuli / rostbef
Danie główne I
Halibut / ryż / chutney z cebuli
Intermezzo
Cava / pomarańcza
Danie główne II
Comber jagnięcy / siano / ziemniak
Deser
Ser kozi / figa
Więcej informacji:
t. 509807804
@: [email protected]