Nowe wydarzenie
Francuska 5-daniowa kolacja degustacyjna z pairingiem win

Francuska 5-daniowa kolacja degustacyjna z pairingiem win

Wydarzenie zakończone

Dziesiąty przystanek z cyklu kulinarnych podróży po Francji, to niezwykłe doznania, powstałe z pasji i doświadczenia wybitnych szefów kuchni — którzy już 14 października zabiorą Was do Gaskonii — Krainy słynącej  z najlepszego foie gras na świecie!

Podczas kolacji nie tylko zasmakujecie francuskiej kuchni, ale poznacie inspiracje przyświecające autorom poszczególnych dań, a sommelier opowie o winach, które swoim aromatem doskonale połączą się z kompozycjami na talerzu.

 

MENU

  • Amuse Bouche

Ciasto francuskie / kozi ser / rozmaryn / marynowany burak / sól maldon

  • Przystawka I

Marynowane małże / galaretka z piperady / szynka Bajońska

  • Przystawka II

Foie gras w glazurze z wiśni / tostowana brioche / mus z moreli 

  • Danie Główne I

Polędwica z dorsza confitowana w klarowanym maśle/ sakiewki z pieczonym bakłażanem / sos z palonej papryki

  • Intermezzo

Floc de Gascogne / lody truskawkowe

  • Danie Główne II

Polędwiczka wieprzowa w sosie winno-armaniakowym / kasztany w delikatnym bulionie / polenta

  • Deser

Ciasto migdałowe / lody z kiszonych cytryn i pieprzu syczuańskiego / maślana kruszonka

 

Cena zawiera:

  • 5-daniową kolację
  • wine pairing — wino dobierane do aromatów konkretnego dania
  • muzykę na żywo
  • opowieści o daniach i inspiracji przyświecającej przy ich powstawaniu 

Uprzejmie informujemy, że ze względu na duże zainteresowanie cyklem kolacji ilość miejsc jest ograniczona. Zachęcamy do rezerwacji stolików w przedsprzedaży.

14 października 2023, sobota
Od 1900 Do 2230
31-154 Kraków
ul. Podbrzezie 4
Garnish Food&Wine
Stwórz swoją stronę wydarzenia
Zapisuj uczestników, sprzedawaj bilety
Zacznij już teraz