7 Daniowa KOLACJA DEGUSTACYJNA śladami najciekawszych regionów Włoch.
Tym razem nasza podróż ma swój kolejny przystanek w Toskanii.
Nasz Szef kuchni Maicol Guazzini wraz ze swoimi Gośćmi specjalnymi zaprezentuje dania kolejnego regionu swojego rodzinnego kraju.
Więcej informacji: Kolacja Toskania
MENU
AMUSE BOUCHE
Tris di finger food: schiacciatina con pomodorino confit ,crostino fiorentino con cipolle stufate e fegato -acciugha fritta alla povera
Trio przekąsek: schiacciata z pomidorem confit, grzanka florencka z duszoną cebulą i wątróbką,
Achoise w tempurze ‘alla povera’
WINO: MAZZEI BELGUARDO VERMENTINO TOSCANA IGT 2022
PRZYSTAWKA ZIMNA
Tonno del chianti (carne di maiale marinta con sapore di tonno) e crema di di ribollita
Tuńczyk Chianti (wieprzowina marinta o smaku tuńczyka) i krem ribollita
WINO: LILLIANO CHIANTI CLASSICO DOCG 2019
PRZYSTAWKA CIEPŁA
Trippa toscana anntica ricetta rivisitata in chiave moderna
Starożytny przepis na flaczki toskańskie w nowej odsłonie
WINO: GASPARRI CHIANTI DOCG 2021
DANIE GŁOWNE 1
Pappardella ripiena al cincghiale
Pappardella nadziewana gulaszem z dzika
WINO: TALENTI BRUNELLO DI MONTALCINO DOCG 2016
NIESPODZANKA SZEFA KUCHNI
Selezione di 4 oli di oliva di Altissima qualita
Selekcja 4 wysokiej jakości oliw
DANIE GŁOWNE 2
Assaggio di Bistecca alla Fiorentina con crema di rucola spuma di pecorino toscano,patate fondenti ,piccole verdure
Degustacja steku florenckiego z kremem rukolowym, toskańską pianką pecorino, topiącymi się ziemniakami, drobnymi warzywami
WINO: MAZZEI PHILIP ROSSO IGT TOSCANA 2017
DESER
Cantuccino scomposto
Dekonstrukcja cantuccino
WINO: GASPARRI VINSANTO DEL CHIANTI DOC