Nowe wydarzenie
Włoskie smaki na królewskim talerzu

Włoskie smaki na królewskim talerzu

Wydarzenie zakończone

7 Daniowa KOLACJA DEGUSTACYJNA śladami najciekawszych regionów Włoch.

Tym razem nasza podróż ma swój kolejny przystanek w Toskanii. 

Nasz Szef kuchni Maicol Guazzini wraz ze swoimi Gośćmi specjalnymi zaprezentuje dania kolejnego regionu swojego rodzinnego kraju. 

Więcej informacji: Kolacja Toskania

MENU

AMUSE BOUCHE

Tris di finger food: schiacciatina con pomodorino confit ,crostino fiorentino con cipolle stufate e fegato -acciugha fritta alla povera
Trio przekąsek: schiacciata z pomidorem confit, grzanka florencka z duszoną cebulą i wątróbką,
Achoise w tempurze ‘alla povera’
WINO: MAZZEI BELGUARDO VERMENTINO TOSCANA IGT 2022

PRZYSTAWKA ZIMNA

Tonno del chianti (carne di maiale marinta con sapore di tonno) e crema di di ribollita
Tuńczyk Chianti (wieprzowina marinta o smaku tuńczyka) i krem ribollita
WINO: LILLIANO CHIANTI CLASSICO DOCG 2019

PRZYSTAWKA CIEPŁA

Trippa toscana anntica ricetta rivisitata in chiave moderna
Starożytny przepis na flaczki toskańskie w nowej odsłonie
WINO: GASPARRI CHIANTI DOCG 2021

DANIE GŁOWNE 1

Pappardella ripiena al cincghiale
Pappardella nadziewana gulaszem z dzika
WINO: TALENTI BRUNELLO DI MONTALCINO DOCG 2016

NIESPODZANKA SZEFA KUCHNI

Selezione di 4 oli di oliva di Altissima qualita
Selekcja 4 wysokiej jakości oliw

DANIE GŁOWNE 2

Assaggio di Bistecca alla Fiorentina con crema di rucola spuma di pecorino toscano,patate fondenti ,piccole verdure
Degustacja steku florenckiego z kremem rukolowym, toskańską pianką pecorino, topiącymi się ziemniakami, drobnymi warzywami
WINO: MAZZEI PHILIP ROSSO IGT TOSCANA 2017

DESER

Cantuccino scomposto 
Dekonstrukcja cantuccino
WINO: GASPARRI VINSANTO DEL CHIANTI DOC

25 listopada 2023, sobota
Od 1900 Do 2230
30-045 Kraków
ul. Królewska 6
The Crown Hotel Handwritten Collection
Stwórz swoją stronę wydarzenia
Zapisuj uczestników, sprzedawaj bilety
Zacznij już teraz