7 Daniowa KOLACJA DEGUSTACYJNA śladami najciekawszych regionów Włoch.
Tym razem nasza podróż ma swój kolejny przystanek w Lombardii - Wenecji.
Nasz Szef kuchni Maicol Guazzini wraz ze swoimi Gośćmi specjalnymi zaprezentuje dania kolejnego regionu swojego rodzinnego kraju.
MENU
Amuse bouche
Gorgonzola,pera e rafano e caviale di AperolSpritz
Gorgonzola z gruszką i chrzanem oraz kawiorem AperolSpritz
Przystawka zimna
Baccala’ mantecato alla Veneziana
Dorsz w kremie po wenecku
Przystawka ciepła
La Casoeûla
La Casoeûla (danie mięsne kuchni lombardzkiej)
Danie główne
Risotto dellatradizione alla Milanese con Midollo alla piastra e timo
Tradycyjne mediolańskie risotto z grillowanym szpikiem i tymiankiem
Danie niespodzianka
Radicchio fritto e Acciuga marinara
Smażona radicchio i sardela marinara
Danie główne
Agnello, demi glace alla ciliegia, spuma di taleggio, funghi, blindi patate
Jagnięcina z wiśniowym demi glace, pianką z Taleggio, pieczarkami oraz blinem ziemniaczanym
Deser
Polenta Brule’, aromi di terra, crema di castagne e cioccolata,latticello croccante, salsa al caramello
Polenta Brule z ziemistym aromatem, kremem kasztanowo-czekoladowym, chrupiącą maślanką oraz sosem karmelowym
Zapraszamy na kulinarną podróż po słonecznej Italii!