Zabierzemy Cię w kulinarną podróż do słonecznej Italii, regionu Piemont — słynącego z wysokiej jakości produkcji mięsa oraz wysoko ocenianych na całym świecie czerwonych win, takich jak: Barolo, Barbera, Nebbiolo, Dolcetto, Gattinara.
24.09.2023 (niedziela), godz. 19:00
CENA: 259zł/os
Cena zawiera:
7-daniową kolację
wine pairing — wino dobierane do aromatów konkretnego dania
opowieści o daniach i inspiracji przyświecającej przy ich powstawaniu
Amous bouche:
Spaghetti di tonno in bagna cauda (Tuńczyk z sosem bagna cauda, wywodzący się z regionu Piemonte-Lombardia, tradycyjny domowy sos z czosnkiem i anchois)
Przystawka zimna:
Ostrica, caviale, gelato al ravanello, burro di latticello (Ostryga, kawior, lody rzodkiewkowe, maślanka)
Przystawka ciepła:
Animella alla boscaiola, maionese alla maggiorana e funghi porcini (Grasica sos boscaiola, majonez z majerankiem i borowikami)
Danie główne:
Bottoni di olio e lime in salsa di cacciucco e polpo (Ravioli w stylu Bottoni faszerowane cacciucco na oliwie z oliwek i limonce, plastry ośmiornicy)
Danie niespodzianka:
Rane al burro, crema chantilly all’aglio e rosmarino (Żaby maślane, krem Chantilly z czosnkiem i rozmarynem)
Danie główne:
Brasato al Barolo e tartufo con cime di rapa (Wołowina duszona w winie Barolo z truflą i rzepą brokułową (cime di rapa)
Deser:
Bonet piemontese Tradycyjny deser z Piemontu
Więcej informacji →
https://www.crownhotel.pl/kuchnia/wloskie-aromaty-na-krolewskim-talerzu-kolacja-degustacyjna