Restauracja Garnish Food&Wine zaprasza serdecznie na autorską 5-daniową kolację degustacyjną z pairingiem win i muzyką na żywo.
Szósty przystanek z cyklu kulinarnych podróży po Francji to niezwykłe doznania, powstałe z pasji i doświadczenia wybitnych szefów kuchni - Dariusza Paździery, Maicol Guazzini, Kamila Urbanika oraz Michała Kopsztajna.
Już 22.04.23 nasi Mistrzowie Smaków zabiorą Was do BEAUJOLAIS [czyt. bożolé] - najpiękniejszego winiarskiego regionu Francji, w którym dominują czerwone wina, powstałe z lokalnego szczepu winorośli gamay.
Podczas kolacji nie tylko zasmakujecie francuskiej kuchni ale poznacie inspiracje przyświecające autorom poszczególnych dań, a somelier opowie o winach, które swoim aromatem doskonale połączą się z kompozycją na talerzu.
MENU
Amuse Bouche
Andrut z szalotek / krem z palonego masła
Przystawka I
Quiche/ d'ambert / młode warzywa
Przystawka II
Consomme z cebuli / brioche / infuzowane szalotki / Gruyere EntreMont
Danie Główne I
Mozaika z halibuta / por / limonka / trybula
Intermezzo
Danie Główne II
Polędwiczka z jelenia/ karotka /kremowy pęczak/ burak gotowany w soku z porzeczki
Deser
Ekler / krem cytrynowy / podpalana beza
Cena kolacji z wine pairing'iem: 259 zł
Uprzejmie informujemy, że ze względu na duże zainteresowanie cyklem kolacji ilość miejsc jest ograniczona z wyprzedzeniem. Zachęcamy do rezerwacji stolików w przedsprzedaży.
+ 48 500 281 765
[email protected]
Data: 22.04.2023 / godz.: 19:00-22:00