Zapraszamy na cykl wspólnych cuppingów/warsztatów/treningów sensorycznych podzielony na dwa poziomy:
- dla początkujących
- dla bardziej wprawionych
Na czym to polega?
Chcecie mówić tak, żeby móc się dogadać z innymi, żeby dobrze opisać obiektywnie to co czujecie w naparach i podkreślić jakie subiektywne cechy danej kawy wam odpowiadają - ZAPRASZAM NA CUPPING DLA POCZĄTKUJĄCYCH.
Znacie formularz cuppingowy SCA, rozróżniacie niuanse aromatów, poziomy intensywności smaków no to śmiało zapraszamy na CUPPING DLA BARDZIEJ WPRAWIONYCH.
Czego się spodziewać po cuppingu zaplanowanym na 4.03.2022 r? Po pierwsze powtórzenie podstawowych pojęć:
- smak
- posmak
- aromat
- body
- odczucie w ustach/wrażenie.
Po drugie skupienie się na parametrze jakości kwasowości.
Kolejne zaplanowane edycje:
4.03 - dla początkujących
12.03 - dla bardziej wprawionych
18.03 - dla początkujących
26.03 - dla bardziej wprawionych
1.04 - dla początkujących
16.04 - dla bardziej wprawionych
29.04 - dla początkujących
13.05 - dla bardziej wprawionych
21.05 - dla początkujących
27.05- dla bardziej wprawionych