Zapraszamy na cykl wspólnych cuppingów/warsztatów/treningów sensorycznych podzielony na dwa poziomy:
- dla początkujących
- dla bardziej wprawionych
Na czym to polega?
Chcecie mówić tak, żeby móc się dogadać z innymi, żeby dobrze opisać obiektywnie to co czujecie w naparach i podkreślić jakie subiektywne cechy danej kawy wam odpowiadają - ZAPRASZAM NA CUPPING DLA POCZĄTKUJĄCYCH.
Znacie formularz cuppingowy SCA, rozróżniacie niuanse aromatów, poziomy intensywności smaków no to śmiało zapraszamy na CUPPING DLA BARDZIEJ WPRAWIONYCH.
Czego się spodziewać po cuppingu zaplanowanym na 19.02.2022 r? Po pierwsze wyjaśnienie podstawowych pojęć:
- smak
- posmak
- aromat
- body
- odczucie w ustach/wrażenie.
Po drugie zapoznanie z procedurą cuppingową. I z techniką zapisywania sobie naszych odczuć.
Kolejne zaplanowane edycje:
25.02 - dla bardziej wprawionych
12.03 - dla początkujących
26.03 - dla początkujących