Zapisz datę w kalendarzu! 🗓️ 4 LUTEGO. The Great Gatsby Party! Więcej info tu.
Tymczasem 19 stycznia serdecznie zapraszamy Was na degustację wyselekcjonowanych win hiszpańskich w Bilbao.
Sommelier Tomasz Kolecki - prezydent Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, wprowadzi Was w temat regionu oraz wina, zaprezentuje 6 wyselekcjonowanych pozycji win, a nasz szef kuchni zadba o idealnie dobrane do każdego wina pintxos - oryginalne barwne przekąski z Kraju Basków oraz wyśmienite raciones.
Podczas tego wieczoru będzie można zakupić degustowane wina na miejscu i na wynos w specjalnych cenach!
Degustacja rozpocznie się o godzinie 19:00.
Menu degustacyjne:
1. Torello Brut, Corpinat, Reserva, 2016.
2. Navajas Blanco Crianza, Viura/Chardonnay, 2018.
Panierowana ostryga, emulsja z homara i winegret z muli.
Marynowana gruszka dashi ser cabrales pralina orzechowa gorzka czekolada.
3. Navajas Rosado, Garnacha/Viura, 2020.
Grasica cielęca, grzanka ziołowa, sos pomery z serem manchego.
Carpaccio z ośmiornicy, czarny majonez, pieczone winogrona, mus z orzechów laskowych.
4. Lambuena, Tempranillo, Crianza, 2015.
Podwędzany tatar wołowy, krakers grzybowy, emulsja z żółtka, majonez lubczykowy, pumpernikiel.
Tataki z wołowiny, assiette z cebuli, sos ponzu, trufla.
5. Senorio de Barahonda Summum, Monastrell, 2019.
Podwędzana pierś gęsi, mus śliwki węgierki, marynowane smardze.
Foie gras, torrijas, mus habanero z pigwą, membrillo.
6. Ximenez-Spinola Exceptional harvest, Pedro Ximenez, 2018.
Smażony syr, sos jabłko z miso, piklowany burak i kompresowane jabłko.