27 października zapraszamy Was na trzeci wieczór z cyklu spotkań degustacyjnych, prezentujący naszą kartę win.
Sommelier Tomasz Kolecki - prezydent Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, wprowadzi Was w temat regionu oraz wina, zaprezentuje 6 wyselekcjonowanych pozycji win, a nasz szef kuchni zadba o idealnie dobrane do każdego wina pintxos - oryginalne barwne przekąski z Kraju Basków oraz wyśmienite raciones.
Podczas tego wieczoru będzie można zakupić degustowane wina na miejscu i na wynos w specjalnych cenach!
Po degustacji serdecznie zapraszamy do kontynuacji wieczoru z muzyką na żywo. Jazzowe trio Laura Jazz Band - Laura Godziejewska w akompaniamencie kontrabasu i pianina
https://evently.pl/events/1344-laura-jazz-band-ikony-popu-na-jazzowo
Degustacja rozpocznie się o godzinie 19:00.
Menu degustacyjne:
1. Małże Świętego Jakuba / pure z kalafiora / chips z topinamburu / oliwa kolendrowa.
Wino białe Pazo de Senorans Albarino Rias Baixas DO, 2010.
2. Pierś z kaczki Rose / Burak z gorzką czekolada i chilli.
Wino różowe Lambuena Rosado Ribera del Duero DO, 2018.
3. Krokietas z Kalafiora podane na soliród.
Krokietas z kaszanki podane na gnieździe z cebuli peklowanej i chrustu z pora.
Wino białe Luis Canas Fermentado en Barrica Blanco Rioja DOCa, 2020.
4.Carpacio z Saltufo na rukoli.
Carpacio z buraka z serem kozim prażonymi orzechami.
Wino białe Jose Antonio Garcia Unculin Mencia Bierzo DO, 2019.
5.Mięso Homara podane w emulsji maślano-winnej .
Wino białe Caserio de Duenas Femnetado en Barrica Verdejo Superior Rueda DO, 2018.
6. Rozbef Sezonowany / Pure z selera i palonego bakłażana / Por confitowany / pomidorki cherry podsuszane.
Wino czerwone Clos Figuearas, Serras del Priorat, 2018.
Leche frita - smażone mleko chuffa / migdały / mus z wiśni / czekolada.
Kawa.
Cena: 270 zł.
Rezerwacja i zakup biletów:
+48 787 073 717
Koszykowa 55, Bilbao